Kunder

Zepro

Sesam - Zepro - ctl00_cph1_image

Låst läge i mobil miljö

Du har garanterat sett den i aktion: bakgavellyften. Kanske utanför någon livsmedelsbutik när det leveras varor från lastbil. Bakgavellyften är helt enkelt den höj- och sänkbara anordning som finns längst bak på lastbilen.


Zepro dominerar den nordiska marknaden när det gäller tillverkning och försäljning av olika bakgavellyftar – från mindre varianter till större som klarar laster på upp till 2 500 kilo. Företaget ingår i Cargotec som är världsledande på lasthanteringslösningar.Hans Gustafsson, försäljnings-
chef på Zepro, menar att en radiostyrd bakgavellyft har flera fördelar:
    – Ett traditionellt, fast manöverdon betyder att chauffören
också blir ”fast” och måste stå på den plats där själva donet sitter, oftast i ett skåp på baksidan av lastbilen. Med en radiomanövrering blir man mer rörlig och kan själv hålla i godset när det lyfts eller sänks. Sändaren kan stoppas i fickan och det blir en lättare hantering.


Åkerströms Sesam 800 Mobile är ett system speciellt utvecklat för maskiner som finns på fordon, så kallade mobila applikationer. Det kan användas på bland annat bakgavellyftar, vinschar, transportband med mera. I ett tätt samarbete med Zepro har systemet specialanpassats och fått en helt unik låsfunktion. Anpassningen gäller alltså bara de system som köps av Zepro. Hans förklarar:
    – Funktionen låser hela lyftanordningen så att den inte kan köras av någon obehörig. Det blir en extra trygghet när man lämnar fordonet. Chauffören behöver inte gå in i hytten och bryta strömmen för att låsa lyftanordningen, utan kan göra det direkt från sändaren.


Zepro har Sesam 800 Mobile som ett tillval i sitt sortiment. Den som beställer en bakgavellyft till sin lastbil kan på så sätt både få den med fast och mobilt manöverdon. Tillämpningen sker framför allt på distributionslastbilar som kör gods med många av- och pålastningar varje dag.

Smartare, smidigare och säkrare i mobila miljöer.