Kunder

Gyllensvaans Möbler

Sesam - Gyllensvaans Möbler - ctl00_cph1_image

Gyllensvaans Möbler är ett familjeföretag beläget i Kättilstorp, en liten ort utanför Falköping. Företaget grundades 1946 av Nils Gyllensvaan och de har idag ca 250 anställda. Gyllensvaans huvudsakliga tillverkning består av bokhyllor, bl a IKEA:s världskända ”BILLY” och de tillverkar och distribuerar 170 000 bokhyllor över hela världen varje vecka.

En kall vinterdag är jag på väg till Gyllensvaans möbler i Kättilstorp som ligger utanför Falköping. Jag åker igenom en liten by och helt plötsligt ser jag en stor fabriksbyggnad framför mig. Utanför vajar flaggorna med logotypen väl synlig.

Jag har bokat möte med Magnus Carlsson som är elansvarig på företaget. I entrén uppmärksammar jag direkt ett brev som är inramat och sitter på väggen. Det är en förfrågan på möbeltillverkning från ett företag, daterat 1952. I brevet framgår det att frågeställaren har en 100-sidig katalog där man saluför sina produkter. Frågeställaren är IKEA, idag kanske världens största möbelvarhuskedja.

Ny hylla var 3:e sekund
Magnus möter upp och han tar med mig på en fabriksvisning. Det är en minst sagt en imponerande anläggning jag får se. Var 3:e sekund producerar man en ny bokhylla. De lyftverktygen man använder styrs med Åkerströms radio och Magnus säger sig vara mycket nöjd med lösningen.

Minskade energikostnader
Magnus visar sig vara mycket innovativ. Han visar upp
Gyllensvaans truckpark som alla är utrustade med Sesam 800 large sändare. Förutom att öppna och stänga sina portar så har Magnus utvecklat användandet vidare. Sesam styr belysningen i lagerhallarna, vilket för med sig att energikostnaderna sjunker och åtgången på förbrukningsmaterial såsom lysrör etc. minskar. Livslängden på ett lysrör mångdubblas genom att de nu endast lyser vid behov.
- Att sektionera belysningen genom att personalen kan tända och släcka i den zon de befinner sig i kan spara mycket pengar, säger Magnus.

Aktivering av scanner
När truckarna hämtat det gods som skall lastas ut måste de först scannas i vår scanningsmaskin. Tidigare körde de fram pallen till maskinen och chauffören fick kliva ur och manuellt scanna sändningen. Nu kör de fram pallen till scannern och med hjälp av Sesam aktiveras scannern.
- Detta spar vi oerhört mycket tid på, säger Magnus.

Många användningsområden
Jag får se Cecilia Friberg, truckförare i aktion när hon kommer körande med gods. Cecilia är jättenöjd med systemet då det underlättar mycket för henne i sitt dagliga arbete.
Återigen har jag fått se prov på vilken bra produkt Sesam är och att användningsområdena är många. Ett företag som Gyllensvaans som ligger långt fram i både teknik och miljötänk har med hjälp av Sesam och Gyllensvaans personals uppfinningsrikedom verkligen visat prov på detta.


Ladda ner kundreferensblad - PDF i rutan nedanför.