Kunder

EAB

Sesam - EAB - ctl00_cph1_image

EAB är ett verkstadsföretag i Smålandsstenar som utvecklar, konstruerar och tillverkar industriportar, lagerinredningar och stålbyggnader. Maxipacker är en patenterad maskin för hantering av pallar i ett djupstaplingsställ. Man behöver aldrig köra in i ställaget med trucken, utan Maxipackern åker in och hämtar eller lämnar önskad pall. Det här gör att hela lagervolymen utnyttjas samtidigt som man får en rationell och ekonomisk hantering av pallar.

Maxipackern arbetar trådlöst och styrs med en radiosändare som sitter i trucken. Det är en variant av Sesam 599. Flera maskiner kan styras med en och samma radiosändare. Trucken behöver inte stå och vänta på Maxipackern, utan är fri att arbeta på annat håll, vilket ger ett bra truckutnyttjande.
Vid plockhantering används Maxipacker tillsammans med rullbanor, en kombination där det finns plats för buffertpallar på de övre nivåerna och rullbanor för plockhantering på nedersta nivån.

- Vi har levererat ca 500 maskiner world wide, berättar Christer Larsson, tekniker på EAB. Framförallt ser vi ett intresse från livsmedelsbranschen, där inte minst Maxipackern fyller en viktig funktion på fryslager, fortsätter Christer Larsson.

- Det är vanligt att ett lager har 2-4 Maxipacker, men det förekommer både fler och färre, avslutar Christer Larsson.

EAB säljer även produkten till trucktillverkaren BT, där den marknadsförs under namnet Radio Shuttle.