Kunder

Skistar - Sälen

Remotus - Skistar - Sälen - ctl00_cph1_image

SkiStar äger och driver alpindestinationerna Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge. I Sälen och skidområdet Tandådalen har man nu utrustat två av sina skidliftar med radiostyrning från Åkerströms.

Tidigare skötte personalen vid Tandådalens skidanläggning varje skidlift manuellt via en fast station vid varje lift. Sedan Åkerströms utrustade två av skidliftarna med radiostyrning kan nu en person sköta två liftar samtidigt genom enkel knapptryckning på en sändare.

Många fördelar med radiostyrning
Fördelarna med radiostyrning är många; man får en mycketbättre överblick och blir mer flexibel genom att man kan förflytta sig i området runt skidliften och i backen samtidigt som man har full kontroll på skidliftens rörelser. Operatören kan använda fartkontrollen för att sakta ner eller öka farten. Till exempel vid  högsäsong när kön till liftarna är långa kan farten på liftarna ökas eller när barn, äldre eller någon med funktionsnedsättningar behöver mer tid att haka på liften kan man sakta ner farten. Om något händer, det sker en olycka kan personalen omedelbart stanna liften genom att trycka ner nödstoppen. Radiosystemet inkluderar Mercury 10B handsändare och RX160 mottagare. Radiosystemet kan användas på ankarliftar och knappliftar.

Fler skidliftar med radiostyrning
Skistar är mycket nöjda med denna lösning och kommer att utrusta ytterligare skidliftar med radiostyrning i framtiden. Skistar valde att använda Åkerströms handsändare med 10 knappar. Handsändare Era 8B fungerar även den alldeles utmärkt till denna typ av applikation.

Om Skistar
SkiStar äger och driver alpindestinationerna Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge. SkiStar bedriver även verksamhet i Hammarbybacken, Stockholm. SkiStar Sälen består av fyra skidområden; Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället som alla bjuder på variationsrik skidåkning i totalt 116 nedfarter.

Ladda ner kundreferensblad - PDF nedan