Kunder

MB Scenteknik

Remotus - MB Scenteknik - ctl00_cph1_image

MB Scenteknik AB är en komplett leverantör av maskiner, data- och elsystem för stora arenor, konserthus etc. De har under åren deltagit i många stora projekt vid ombyggnader och anpassningar av teaterhus för stora föreställningar.

MB Scenteknik AB har under åren levererat ett otal projekt med lyftutrustningar, mekaniska konstruktioner, styrskåp, man-överplatser, terminaler, radiostyrning, reglerteknik med VLC och PLC-system till stora, välkända arenor. Åkerströms har varit en given leverantör av radiostyrning i över 10 år.

-     Det är vår styrka att kunna välja de företag som bäst lämpar sig för de aktuella projekten. Vi valde Åkerströms radiostyrning för säkerhetens skull och har aldrig haft några problem med utrustningen, säger Magnus Breiholtz, VD på MB Scenteknik AB.

Åkerströms radiostyrningar återfinns i arenor som; Dramaten i Stockholm, Stockholms Mässan, TV-huset i Stockholm, konsert-huset Berwaldhallen i Stockholm och konsert/kongresshallen Louis De Geer i Norrköping. Hela scener, stora läktare, hissar, dekorelement, lyftbord och orkestergradänger höjs och sänks i olika förprogrammerade lägen med hjälp av Åkerströms radiostyrning.

I Berwaldhallen i Stockholm styrs 43 olika hydraulbord och 45 hissar för strålkastare, högtalare och dekorelement med Åkerströms Mercury system. Styrsystemet kommunicerar via en dator med alla lyftenheter.

-     Vi använder en Ipad/Iphone eller annan skärm för att välja vilka maskiner/enheter som skall köras. Den i sin tur kommunicerar trådlöst med en dator. För att sedan garantera en säker körning används Åkerströms Profibus mottagarsystem och en 12 knapparsändare. 12 knapparsändaren har några fasta körfunktioner och genom en valknapp kan 16 förprogrammerade maskiner väljas direkt på sändaren. Allt för att operatören skall kunna gå runt och bevaka körningen i närheten av händelsen säger Magnus Breiholtz.

Säkerheten är A och O. När det handlar om så tunga lyft, som exempelvis den 100 ton tunga läktaren i Louis De Geer konsert och kongress nya hall Flygeln i Norrköping, krävs en enorm säkerhet och ett säkert nödstopp. Åkerströms produkter uppfyller de krav som ställs och är mycket användarvänliga. Det har aldrig varit tvekan om att fortsätta använda Åkerströms.

Till Victoriahallen på Stockholmsmässan har vi levererat 84 maskiner, de flesta frekvensstyrda, för lingångar, punkthissar och en höj- och sänkbar scenyta om ca 5x20 m. Till Dramaten i Stockholm har vi levererat totalt 18 frekvensstyrda maskiner för lingångar, punkthissar och ljusbrygga. Till Louis De Geer konsert och kongresshall i Norrköping har vi levererat totalt 54 frekvensstyrda maskiner för lingångar och punkthissar och styrning till 22 hydrauliska orkesterpodier.

-     Vi levererar kompletta utrustningar inklusive programmering, igångkörning och för en säker radiostyrning levererar vi alltid Åkerströms radiostyrning, avslutar Magnus Breiholtz.

Ladda ner kundreferensblad - PDF genom att klicka på "Ladda ner"-knappen.