Kunder

Hammar Maskin

Remotus - Hammar Maskin - ctl00_cph1_image

Hammar Maskin är världens största tillverkare av mobil självlastande containerutrustning, så kallade sidlastare. För styrningen används Remotus Mercury från Åkerströms Björbo.
- Bytet till Remotus för 1,5 år sedan har underlättat vårt arbete betydligt, säger Christian af Petersens, inköpschef.

Hammar Maskin ligger i den lilla orten Olsfors mellan Göteborg och Borås. Sidlastarna går under varumärket Hammar och säljs över hela världen. Afrika, Australien, Sydamerika och Asien är bara några exempel.

Salta vindar

Lite förenklat kan man säga att en sidlastare är en lastbilstrailer med kran fram och bak. Med hjälp av radiostyrning kan föraren sköta kranarna och lyfta på stora containers, utan att behöva invänta hjälp från en truck.
Oftast används sidlastarna i hamnar, en salt och smutsig miljö som ställer stora krav både på produkten och på kringutrustningen.
- Vi behövde en robust styrning och det är precis vad vi har fått med Remotus Mercury, säger Christian.

Seriösa och lyhörda

Hammar Maskin har många olika modeller av sidlastare. Tidigare hade varje modell sin egen unika styrning, idag har alla samma.
- Innan vi gick över till Remotus beställde vi en ny styrning för varje order vi fick in - en order på en sidlastare, betydde att vi själva fick lägga en order på modellens styrutrustning. Idag använder vi Remotus för alla modeller och kan enkelt plocka en från hyllan. Hanteringen har blivit mycket mer effektiv.
Christian är mycket nöjd med Åkerströms kompetens och bemötande. Dialogen mellan företagen är bra och det pågår ett ständigt förbättringsarbete.

- Åkerströms Björbo är seriösa och lyhörda. De har också varit snabba på att informera om nyheter och förbättringar som de kan erbjuda. Åkerströms är helt enkelt ett trevligt företag att ha att göra med.

Ladda ner kundreferensblad - PDF genom att klicka på "Ladda ner"-knappen.