Kunder

GMJ Equipment Pty Ltd

Remotus - GMJ Equipment Pty Ltd - ctl00_cph1_image

GMJ Equipment är en ledande australiensisk tillverkare av mobila skyliftar. Skyliftarna når höjder på 10-70 meter och finns i många olika varianter. GMJ har över 25 års erfarenhet inom branschen och ligger i framkant vad gäller utvecklingen av mobila skyliftar.

Åkerströms är GMJ’s huvudleverantör av radiostyrning. Skyliftarna har många användningsområden, bland annat till service och underhåll av högspänningsledningar, där säkerhet och precision är ett måste. Det finns många fördelar med att använda radiostyrning. Man får en mycket bättre precision och överblick när man kan röra sig i princip obegränsat med sändaren på magen utan att snubbla på kabel eller att som tidigare behöva stå vid en fast punkt och styra objektet.

Dubbla sändare för extra säkerhet.

GMJ använder dubbla sändare för extra säkerhet. Operatören som hissas upp i skyliften har en sändare och om det skulle hända något kan en andra operatör med placering på marken ta över radiostyrningen med sin sändare. Med sändaren styrs skyliftens alla rörelser.

Robust och driftsäkert system

Åkerströms har tillsammans med GMJ utvecklat ett konfigureringsverktyg vilket innebär att GMJ kan sköta alla inställningar och funktioner som kunden önskar i systemet. Systemet är mycket enkelt att köra igång med en sk plug-and-play lösning och ett flyttbart CIM-kort vilket gör att man enkelt kan byta ut en sändare och köra igång direkt. Radiosystemet (industriell 2,4 GHz radiolösning, med frekvenshoppning) inkluderar även en displaylösning med tvåvägskommunikation, vilket innebär att valda data från applikationen visas tydligt i displayen på sändaren. Mottagaren är IP67 klassad vilket innebär att den är helt damm- och vattentät. Den höga IP-klassningen är en stor fördel när den utsätts för stora påfrestningar som damm och regn då den är monterad oskyddad utanpå lastbilen.

Tack vare vår distributör, Hace Industries

En annan viktig orsak till att GMJ valt Åkerströms lösning är mycket tack
vare Åkerströms distributör i Australien, 
Hace Industries, som under hela utvecklingsfasen jobbat mycket nära GMJ för att få fram den optimala lösningen. 

- Hace Industries insats i detta projekt är ovärderlig. Det
är mycket viktigt att ha en lokal distributör som hanterar service och support när avstånden är så stora, säger Andreas Hedström, försäljningschef på Åkerströms


Därför GMJ valde Åkerströms

• Robust och driftsäkert system
• Industriell 2,4 GHz radiolösning
• Displaylösning med tvåvägskommunikation
• Enkelt och flexibelt konfigureringsverktyg 
• IP67-klassad mottagare
– helt vatten- och dammtät
• Plug-and-play
– enkelt att komma igång med systemet
• Flyttbart CIM-kort
– smidigt att byta ut en sändare


Ladda ner kundreferensblad - PDF, nedan