Nyheter/Event

Vi söker en CFO

Hållare - Vi söker en CFO - ctl00_cph1_image

Åkerströms Björbo AB är ett internationellt företag grundat 1918 som utvecklar, producerar, marknadsför och servar tåliga och tillförlitliga kvalitetsprodukter för kommunikation och radiostyrning av industrikranar, portar och mobila tillämpningar. Åkerströms har ett stort nätverk av partners som erbjuder både lokal och global service och support. www.akerstroms.se


Nu söker vi en CFO med tidigare bakgrund från tillverkningsindustrin som vill vara med och utveckla affären tillsammans med ett bolag på uppgång.


Som CFO hos Åkerströms har du ett övergripande ansvar för bolagets ekonomi- och redovisningsfunktion, budgetprocessen samt IT. Vidare även personal och arbetsmiljöansvar för medarbetare inom ekonomi- och redovisningsfunktionen.

Dina arbetsuppgifter:
Du leder och säkerställer bra ekonomiska/redovisningsmässiga underlag med hög kvalitet för styrning och beslut på ett effektivt sätt.

Du utvecklar, implementerar och följer upp mål, beskrivningar, rutiner och instruktioner för processerna inom ansvarsområdet.
Utöver detta upprättar du månads- och årsbokslut inklusive årsredovisning och bolagsdeklaration.

Andra vanligt förekommande uppgifter:
Lönsamhetsanalyser och bokslutsanalyser. Rapportering av veckostatistik. Likviditetsprognoser och uppföljning av förfallna kundfordringar. Kontakt och dialog med bank, revisorer och försäkringsbolag.  

Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Din profil:
Vi söker dig som intresserad av affären och vill vara med på resan att vidareutveckla Åkerströms.

Då du har ett övergripande ansvar över bolagets ekonomi- och redovisningsfunktion, budgetprocesser samt IT är det viktigt att du gillar att jobba brett både operativt och strategiskt och inte är rädd för att rycka in där behovet finns.

Du är starkt bidragande i ledningsgruppen och deras arbete framåt för rätt satsning. Som person är du noggrann, strukturerad och pedagogisk.

Vi ser att du har en högskole- eller universitetsutbildning inom företagsekonomi/redovisning/skatter. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska samt är van användare av MS Office olika program. Bakgrund från tillverkande industri och erfarenhet från produkt- redovisning och kalkylering väger tungt.


I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringskonsult Helena Lundqvist på True Consulting & Recruitment. www.truehr.se  
Skicka din ansökan till helena@truehr.se  senast 6 mars.

För ytterligare frågor kontakta:

Helena Lundqvist                                     Helén Grängfors
070-7440018                                           070-5564007
True Consulting & Recruitment HR AB     Åkerströms Björbo AB