Kunder

Remotus

 • Renzorato

  Renzorato AB är ett framgångsrikt företag i Västerås som sedan 2008 utvecklar professionell industriell rensutrustning för avlopp, ventilation och skorsten. Åkerströms har under många år haft äran att leverera en kundanpassad, robust radiostyrningslösning till deras rensningsmaskiner, där säkerhet för operatören, flexibilitet och effektivitet är av högsta vikt.

  Läs mer
 • Väderstad

  Vi besökte Väderstad, familjeföretaget som ligger i Väderstad och tillverkar lantbruksmaskiner både inom såteknik och jordbearbetning, en vacker dag med klarblå himmel. Där träffade vi Magnus Karlsson på underhållsavdelningen som gav oss en guidad tur genom företagets fina anläggning i Väderstad.

  Läs mer
 • Scanmaskin

  Åkerströms har samarbetat med golvmaskintillverkaren Scanmaskin i mer än 10 år. Under åren har Åkerströms levererat ett stort antal radiosystem till deras större golvpoleringsmaskiner. Radiosystemen som bl a styr golvmaskinens rörelser, förenklar och effektiviserar arbetet på stora golvytor. Operatörens arbete blir flexibelt, överskådligt och ergonomiskt. I stället för att köra den tunga maskinen manuellt, styr man dess rörelser trådlöst med hjälp av en sändare placerad i ett bälte på magen.

  Läs mer
 • Skistar - Sälen

  SkiStar äger och driver alpindestinationerna Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge. I Sälen och skidområdet Tandådalen har man nu utrustat två av sina skidliftar med radiostyrning från Åkerströms.

  Läs mer
 • Grasberggruvan Papua

  Grasberg-gruvan i Papua i Indonesien, ligger på 4100 meter över havet, betraktas som världens största guldfyndighet och har under årtionden brutits som dagbrott. Från och med 2016 skall brytningen ske under jord, där det investeras nu i omfattande infrastruktur för att klara övergången.

  Läs mer
 • GMJ Equipment Pty Ltd

  GMJ Equipment är en ledande australiensisk tillverkare av mobila skyliftar. Skyliftarna når höjder på 10-70 meter och finns i många olika varianter. GMJ har över 25 års erfarenhet inom branschen och ligger i framkant vad gäller utvecklingen av mobila skyliftar.

  Läs mer
 • MB Scenteknik

  MB Scenteknik AB är en komplett leverantör av maskiner, data- och elsystem för stora arenor, konserthus etc. De har under åren deltagit i många stora projekt vid ombyggnader och anpassningar av teaterhus för stora föreställningar.

  Läs mer
 • Hammar Maskin

  Hammar Maskin är världens största tillverkare av mobil självlastande containerutrustning, så kallade sidlastare. För styrningen används Remotus Mercury från Åkerströms Björbo.
  - Bytet till Remotus för 1,5 år sedan har underlättat vårt arbete betydligt, säger Christian af Petersens, inköpschef.

  Läs mer
 • Nimbus Boats

  På Nimbus Produktion i Visby AB går produktionen av fritidsbåtar på högvarv. Efterfrågan har ökat kraftigt och båttillverkningen i fabriken effektiviseras ständigt för att klara produktionen. Ett exempel är installation av Åkerströms radiostyrning av traverser.

  Läs mer
 • SSAB Tunnplåt

  På SSAB Tunnplåt i Borlänge har man full kontroll på hanteringen av tunnplåtsrullar. Varje rulle består av cirka 30 ton tunnplåt med olika egenskaper beroende på vad tunnplåten ska användas till - bilar, kylskåp eller dörrar. Det gäller att veta exakt vilken av lagrets hundratals rullar tunnplåt som ska klippas till i rätt storlek och distribueras till slutkund. Logistiken har man löst med trådlöst nätverk och radiostyrningsutrustning från Åkerströms.

  Läs mer
 • LKAB

  Kvalitet för underjordisk rörelse

  Den som föreställer sig att miljön i en gruva är tuff har … alldeles rätt. Det bekräftar Robert Larsson som är funktionsansvarig i LKAB med anläggningar i både Malmberget och Kiruna.

  Läs mer
 • Skycon

  Service som  underlättar service

  Skycon är ett blygsamt företag, sett till antalet medarbetare: sex stycken. Ändå har de drygt 85 procent av världsmarknaden. Inte illa men så är de också näst intill ensamma om sin produkt. Skycon tillverkar och säljer ett tvättutrustningssystem för kryssningsfartyg och färjor.

  Läs mer