Kontakt

Lediga platser

Kontakt - Lediga platser - ctl00_cph1_image

Åkerströms Björbo AB är ett internationellt företag grundat 1918 som utvecklar, producerar, marknadsför och servar tåliga och tillförlitliga kvalitetsprodukter för kommunikation och radiostyrning av industrikranar, portar och mobila tillämpningar. Åkerströms har ett stort nätverk av partners som erbjuder både lokal och global service och support. www.akerstroms.se

Försäljnings & affärsutvecklingschef


Vi söker nu en driven och engagerad försäljnings och affärsutvecklingschef som brinner för att utveckla affärer, leda och motivera medarbetare och vill göra det med ett företag som står inför en fortsatt expansion.


Som försäljnings och affärsutvecklingschef hos Åkerströms driver du affärsutvecklingen mot nya marknader och kundsegment, både i Sverige och internationellt. Du säkerställer långsiktiga affärsrelationer med befintliga och nya kunder. Du är även själv en viktig del i det operativa försäljningsarbetet.

Utöver detta har du ett personalansvar för säljavdelningen med fortlöpande coaching, målstyrning och uppföljning.

Rollen ingår i ledningsgruppen och du arbetar aktivt med affärsutveckling, marknadsstrategier, lönsamhetsanalyser och marknadsaktiviteter på ett övergripande plan, samt ansvarar för att nå uppsatta försäljningsmål. Du har god förståelse för teknik och kan sätta dig in i kundens behov och förväntningar, du kan skapa beslutsunderlag till framtida produktutveckling. 

Du kommer ha ett nära samarbete med Marketing, Produktutveckling, Produktchef och VD.

Tjänsten innebär resor både i Sverige och internationellt, tjänsten är på heltid och din placering är i Björbo. Du rapporterar till VD.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för att utveckla och motivera människor runt dig. Du har stark erfarenhet av säljledning och du brinner för långsiktiga affärsrelationer. Som person är du resultatdriven med en förmåga och engagemang att motivera, följa upp och leda en grupp på distans. Du är tydlig, lyhörd och kommunikativ, med en utvecklad förmåga att ta fram, implementera och driva arbetsmetoder för att nå uppställda verksamhetsmål. Du tar egna initiativ, är orädd och har en god förståelse av säljprocessen. Du är nyfiken och kan nå framgång både internt och externt med din entusiasm. Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt vana och kompetens inom Microsoft Office.

Du har ett strategiskt tänkande med en helhetssyn på verksamheten och en god analytisk förmåga. Vi ser gärna att du har akademisk utbildning som civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande.

Är du affärsdriven med dokumenterad erfarenhet av att leverera resultat och brinner för ett coachande ledarskap? Har du ett starkt tekniskt intresse, och brinner för att skapa kundvärden och lyfta premiumkänsla i de varor och tjänster som erbjuds? Du kommer att få stora möjligheter att själv driva och förbättra försäljningsarbetet tillsammans med gruppen.

Välkommen med din ansökan!


CFO


Nu söker vi en CFO med tidigare bakgrund från tillverkningsindustrin som vill vara med och utveckla affären tillsammans med ett bolag på uppgång.


Som CFO hos Åkerströms har du ett övergripande ansvar för bolagets ekonomi- och redovisningsfunktion, budgetprocessen samt IT. Vidare även personal och arbetsmiljöansvar för medarbetare inom ekonomi- och redovisningsfunktionen.

Dina arbetsuppgifter:
Du leder och säkerställer bra ekonomiska/redovisningsmässiga underlag med hög kvalitet för styrning och beslut på ett effektivt sätt.

Du utvecklar, implementerar och följer upp mål, beskrivningar, rutiner och instruktioner för processerna inom ansvarsområdet.
Utöver detta upprättar du månads- och årsbokslut inklusive årsredovisning och bolagsdeklaration.

Andra vanligt förekommande uppgifter:
Lönsamhetsanalyser och bokslutsanalyser. Rapportering av veckostatistik. Likviditetsprognoser och uppföljning av förfallna kundfordringar. Kontakt och dialog med bank, revisorer och försäkringsbolag.  

Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Din profil:
Vi söker dig som intresserad av affären och vill vara med på resan att vidareutveckla Åkerströms.

Då du har ett övergripande ansvar över bolagets ekonomi- och redovisningsfunktion, budgetprocesser samt IT är det viktigt att du gillar att jobba brett både operativt och strategiskt och inte är rädd för att rycka in där behovet finns.

Du är starkt bidragande i ledningsgruppen och deras arbete framåt för rätt satsning. Som person är du noggrann, strukturerad och pedagogisk.

Vi ser att du har en högskole- eller universitetsutbildning inom företagsekonomi/redovisning/skatter. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska samt är van användare av MS Office olika program. Bakgrund från tillverkande industri och erfarenhet från produkt- redovisning och kalkylering väger tungt.

Välkommen med din ansökan!


I dessa rekryteringar samarbetar vi med rekryteringskonsult Helena Lundqvist på True Consulting & Recruitment. www.truehr.se  
Skicka din ansökan till helena@truehr.se  senast 6 mars.

För ytterligare frågor kontakta:

Helena Lundqvist                                     Helén Grängfors
070-7440018                                           070-5564007
True Consulting & Recruitment HR AB     Åkerströms Björbo AB